Parul Sharma: ”Företagens hållbarhetsarbete mest bullshit”

Svenska företags hållbarhetsarbete är för mycket ”bullshit” och fluff, enligt Parul Sharma, jurist, hållbarhetsexpert och ordförande för regeringens delegation för genomförandet av de nya FN-målen.

– Vad det handlar om är mänskliga rättigheter, miljö, anti-korruption och anständiga arbetsvillkor, säger Parul Sharma, som i dag sommarpratar i P1.

Parul Sharma är barfotajuristen som blivit en av det svenska näringslivets ledande hållbarhetsrådgivare, men målet är fortfarande detsamma: en förändrad värld där barn får det bättre. Därför tar hon också sitt uppdrag som ordförande för regeringens delegation för FN:s hållbarhetsagenda 2030 på stort allvar. ”Jag måste kunna se de nästkommande generationerna i ögonen”, säger hon till DN Global Utveckling. I dag, den 3 augusti, sommarpratar hon i P1.

I hållbarhets-Sverige är Parul Sharma redan ett känt namn. Hon pekas ofta ut som en av landets mest inflytelserika personer vad det gäller CSR, eller Corporate Social Responsability som förkortningen står för. Ett begrepp som till en början var ett rätt luftigt PR-grepp, men som med åren fått allt mer konkret innehåll.

Läs hela artikeln på DN Global utveckling

«
»

Din e-postadress kommer ej att publiceras Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.