Expertgrupp ska hjälpa regeringen nå nya FN-målen

Sverige ska ta täten i arbetet med att få världen att nå FN:s nya utvecklingsmål. Regeringen tillsätter nu en särskild delegation som ska hjälpa till att få fart på arbetet. Initiativet får dock kritik direkt för att ha en slagsida åt miljö- och klimathållet. I stället efterlyses modiga politiska initiativ från regeringens sida.

Sedan världens länder i höstas antog de 17 nya utvecklingsmålen har frågan hängt i luften om hur arbetet ska genomföras i praktiken, både nationellt och globalt.

– Sverige ska bli ledande i det arbetet. Vi ska bli bland de bästa länderna i världen vad det gäller implementeringen av målen, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).

I ett sammanträdesrum på Jakobsgatan 24 i Stockholm har civilministern samlat fyra av de sju medlemmarna i den nya delegationen för Sveriges genomförande av Agenda 2030. De är Johanna Sandahl, ordförande i Naturskyddsföreningen, Ida Texell, förbundsdirektör på Brandkåren Attunda, naturfotografen Mattias Klum och Johan Hassel, vd för tankesmedjan Global utmaning.

Läs hela artikeln på DN Global utveckling

«
»

Din e-postadress kommer ej att publiceras Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.