Dagens Nyheter satsar på global utveckling

Den 8 mars lanserade Dagens Nyheter sin satsning på att bevaka global utveckling och särskilt agenda 2030, eller FN:s globala utvecklingsmål, som vid årsskiftet ersatte millenniemålen. Jag bidrar med flera artiklar och kommer fortsätta jobba med sajten under året. 

Dagens Nyheters satsning på att bevaka FN:s 17 globala utvecklingsmål är ett initiativ av journalisten Thomas Frostberg. Bevakningen kommer fokusera på hur världen och Sverige ska uppnå målen, som bland annat siktar på att utrota den extrema fattigdomen till år 2030, men även tar sig an klimatfrågan, hållbar utveckling, jämställdhet och fred och säkerhet.

Artiklarna publiceras främst på Dagens Nyheters sajt, under vinjetten DN Global Utveckling.

Inför lanseringen skrev jag om hur de nya utvecklingsmålen skiljer sig från de tidigare millenniemålen, som gick i mål förra året. Läs artikeln Så ska FN:s nya utvecklingsmål lyckas bättre än millenniemålen här.

Med anledning av den internationella kvinnodagen, den 8 mars, lyfte jag även utvecklingsmålens fokus på jämställdhet och kvinnors rätt till självbestämmande, Kvinna i centrum för arbetet med en bättre värld

Framöver kommer fler artiklar.

«
»

Din e-postadress kommer ej att publiceras Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.