Ingen amnesti än

Honduras kongress fattade igår, tisdag, beslut om att låta de kongressledamöter som tillträder efter presidentinstallationen 27 januari 2010 fatta beslut om en eventuell amnesti för politiska brott begångna i samband med statskuppen förra året. De nuvarande kongressledamöterna rekommenderade att den tillträdande kongressen skulle vänta på att en sanningskommission skulle tillsättas och sedan fatta beslut utifrån kommissionens rapport om statskuppen.

Detta följer avtalet från 31 oktober förra året då Manuel Zelaya och Roberto Micheletti kom överens om att tillsätta en sanningskommission för att utreda eventuella brott i anslutning till kuppen. En eventuell amnesti före att en kommission tillsätts skulle bryta mot avtalet.

Igår meddelade också Honduras kuppregering att den ställt in betalningar på 45 miljoner US dollar till den Centralamerikanska banken för ekonomisk integration (BCIE). Pengarna finns helt enkelt inte då landet befinner sig på gränsen till ekonomisk kollaps. I och med kuppen förra året frös de stora biståndsgivarna och de internationella kreditinstituten stora delar av både biståndet och krediter till landet.

«
»

2 Kommentarer, RSS

  1. Ruben 22 januari 2010 @ 19:05

    Det måste väl kännas ganska bra för dig att det går dåligt ekonomiskt för Honduras. Du är ju bara vad som händer på vänstersidan. Human är du inte har jag märkt. Vad folket vill, spelar ingen roll. Bara det blir som du och de dina vill, så är det ok.
    Mina släktingar i Honduras vill att Zelaya får sitt straff för att han förrådde landet.
    Viva Honduras.

  2. Erik 28 januari 2010 @ 22:45

    Det smärtar mig att det går dåligt för Honduras och honduranerna. Jag känner många i landet och vill dem och dina landsmän bara väl. jag hoppas med min rapportering stödja dem och demokratin i landet. I alla länder finns det människor med olika åsikter. Som det är i Honduras nu är det ju tyvärr så att inte alla har rätt att uttrycka dem.

Din e-postadress kommer ej att publiceras Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.