Ikea-stiftelse investerar miljoner i klimatjobb i Kenya

Välgörenhetsstiftelsen Ikea Foundation satsar cirka 30 miljoner på ett projekt som ska bidra till tusentals klimatsmarta jobb i Kenya. Målet är att hjälpa barn till en bättre start i livet genom att bidra till hållbara inkomster i familjen. Projektet genomförs av biståndsorganisationen Hand in Hand.

Ambitionerna är höga. Genom ett stöd under fyra års tid hoppas Ikea Foundation och Hand in Hand kunna medverka till att 43.200 personer, främst kvinnor och ungdomar, i Kenya får arbeten. Dessutom ska projektet ge 4.800 ungdomar grundläggande kunskaper om företagande.

– Ikea Foundation stödjer Hand in Hand för att vi tror att barn får en bättre framtid när deras familjer har hållbara inkomster. Genom att bistå med utbildning, stöd och möjligheter till krediter skapar Hand in Hand arbetstillfällen för kvinnor och unga på landsbygden i Kenya, säger Jonathan Spampinato, kommunikationschef på Ikea Foundation till DN Global Utveckling.

Stödet ska enligt Hand in Hands svenska generalsekreterare Charlotte Bohman gå till att ge entreprenörer möjlighet att skapa klimatsmarta jobb, vilket är en förutsättning för att kunna bidra till en hållbar landsbygdsutveckling.

Läs hela artikeln på DN Global Utveckling

«
»

Din e-postadress kommer ej att publiceras Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.