Prinsessan Sofia prisar RFSL Ungdom för hållbar utveckling

RFSL Ungdom prisas för sitt arbete med att stödja asylsökande hbtq-personer i Sverige. Priset delades ut av prinsessan Sofia på FN-organet UNDP:s vårgala under tisdagskvällen, där även ett flertal andra aktörer från näringsliv och civilsamhälle uppmärksammades för sitt arbete med hållbar utveckling.

En av årets första riktiga vårkvällar höll FN:s utvecklingsorgan UNDP:s svenska kontor sin första vårgala i Stockholm. Under kvällen möttes prinsessan Sofia, ministrarna Isabella Lövin och Ardalan Shekarabi med FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson och UNDP:s chef Achim Steiner på Fotografiska. Tillsammans med ett hundratal representanter från näringslivet och civilsamhället uppmärksammade det arbetet med att uppnå FN:s 17 globala utvecklingsmål i Sverige.

– Det är första gången den här galan hålls, men vi planerar att hålla den varje år fram till 2030 när de globala utvecklingsmålen ska vara uppnådda, säger Camilla Brückner, UNDP:s Nordenchef inför den samlade publiken. På scenen intill middagsborden höll Isabella Lövin och Ardalan Shekarabi tal, Jan Eliasson och Achim Steiner talade om hur vi ska uppnå en global hållbar utveckling för alla i hela världen och Maxida Märak sjöng om hur Sveriges regering bränner kåtor i Västerbotten.

En målmedveten kväll hölls för att, enligt organisationen visa på det engagemang, ledarskap och partnerskap som svenskar i hela landet mobiliserat för att uppnå FN:s utvecklingsmål. Under kvällen delades fem nyinstiftade priser ut, för bästa innovation, partnerskap, engagemang, kommunikation och inkludering som, enligt UNDP bidrar till att Sverige uppnår målen. Förutom RFSL Ungdom tog Fryshusets projekt We change emot priset för bästa partnerskap av Postkodstiftelsens ordförande Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Läs hela artikeln på Dagens Nyheter Global Utveckling

«
»

Din e-postadress kommer ej att publiceras Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.