FN öppnar MR-kontor i Honduras – allt svårare situation för mänskliga rättigheter

I maj öppnar FN:s högkommissarie för de mänskliga rättigheterna (UNHCHR) kontor i Honduras. Det är UNHCHR:s andra landkontor i Centralamerika och välkomnas av civilsamhället som anser att situationen för de mänskliga rättigheterna blir allt sämre i landet. Regeringen å sin sida pekar på flera framsteg.

– Det sker allt fler övergrepp och brott mot de mänskliga rättigheterna. Säkerhetsläget är fruktansvärt. På varje fråga från folket om vad som görs är svaret ökad militarisering och fler vapen. Vi höjer nu rösterna för att få internationellt stöd. Det behövs mer demokrati och utrymme åt gräsrötterna, säger Gilda Rivera vid Honduras Center för kvinnors rättigheter, CDM, när Amnesty Press träffar henne vid ett besök i Stockholm.

Tillsammans med andra människorättsaktivister från Honduras besökte Gilda Rivera Sverige tidigare i våras. Under en kort, men intensiv, resa mötte de representanter från utrikesdepartementen i flera länder i norra Europa. Allt för att ge det honduranska civilsamhällets syn på situationen för det mänskliga rättigheterna i Honudras inför 8 maj i år.

Läs hela artikeln på Amnesty Press

«
»

Din e-postadress kommer ej att publiceras Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.