Fler läser tidningen Afghanistan-nytt

Omslag Afghanistan-nytt

Allt fler av Svenska Afghanistankommitténs medlemmar läser organisationens tidning Afghanistan-nytt. Det visar en ny undersökning. De som läser tidningen anser också att den inspirerar och ökar deras kunskap om Afghanistan. Tidningen producerades 2017-2019 av Halkjaer Media i samarbete med Serpentin Media. 

I Svenska Afghanistankommitténs senaste medlemsundersökning (2018) svarade 40 procent att de läser hela tidningen Afghanistan-nytt. Ytterligare 39 procent läser valda delar av tidningen. Det är en kraftig ökning sedan år 2016 då 29 procent av de svarande läste hela tidningen och 2017 då 33 procent läste Afghanistan-nytt från pärm till pärm.

Den andel som säger att de läser valda delar av tidningen har minskat något sedan 2016, från 44 till 39 procent, men totalt har alltså den andel som säger att de läser tidningen ökat från 73 till 79 procent mellan åren 2016 och 2018.

Det är också fler som anser att tidningen Afghanistan-nytt ökar deras kunskap om Afghanistan. I den senaste undersökningen säger 91 procent av de svarande att deras kunskaper ökat tack vare tidningen. Året dess förr innan rörde det sig om 75 procent av de svarande.

I den senaste undersökningen säger även ungefär 60 procent av de svarande att tidningen inspirerar läsarna till att bli aktiva i Svenska Afghanistankommittén.

Tidningen Afghanistan-nytt ges ut av biståndsorganisationen Svenska Afghanistankommittén. Den distribueras fyra gånger per år till organisationens medlemmar och månadsgivare. Upplagan minskade under perioden 2017-2019 från 11 500 till 9 300 exemplar.

Tidningen producerades från nummer 1-2017 till och med 1-2019 av Halkjaer Media i samarbete med formgivarna på Serpentin Media. Halkjaer Media och Serpentin Media gjorde flera förbättringar av tidningen under perioden, vilket ökade läsbarheten och tydligheten mellan innehåll som handlar om utvecklingen i Afghanistan i allmänhet och Svenska Afghanistans verksamhet i Afghanistan och Sverige.

Erik Halkjaer

«
»

Din e-postadress kommer ej att publiceras Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.